INTERVIU CU POETUL AMERICAN DARREN B. RANKINS

INTERVIU CU POETUL AMERICAN

 DARREN B. RANKINS

Image

Daniela Voicu: Când a început pasiunea pentru poezie?

Darren B. Rankins:  ,,A fost   nu înainte de vârsta de 20 de ani, când am realizat cât de minunată este viaţa mea şi lucrurile care mă înconjoară.”

D.V.: Când aţi publicat prima poezie, cine v-a îndrumat?

D.B.R.: ,,Am publicat prima mea poezie când eram la colegiu la MTSU, în Frog Pond a Haiku Chapbook, iar Spiritul Sfânt m-a inspirat să scriu.”

D.V.: Câte cărţi aţi publicat?

D.B.R.:,,Am publicat trei cărţi şi lucrez la a patra -„Pure Thoughts Vol.1-4.””

D.V.: Este o meserie să fii poet?

D.B.R.: ,,Este întotdeauna o meserie când încerci să stai concentrat pe cuvinte, să poţi să exprimi cititorilor, pasiunea ta de a scrie, care te ajută să le arăţi, cum este  lumea prin cuvintele tale.”

D.V.: Am înţeles că aţi dedicat foarte mult din viaţa dumneavoastră  acţiunilor caritabile, care sunt acestea?

D.B.R.:,,Sunt atât de mulţi pe care i-am ajutat  cu bani, iar  în timpul meu liber am făcut  voluntariat: Crucea Roşie, March of Dimes, Lung Walk, Cystic Fibrosis, Habitat for Humanity, Salvation Army as a Bell Ringer, Martin Luther King March, Nashville Rescue Mission, Cancer Walk, Leukemia & Lynphoma Society, Heart Walk, am scris  chiar un poem şi l-am trimis la Casa Albă….şi multe altele.”

D.V.: Aveţi colaborări internaţionale?

D.B.R.: ,,Pentru moment nu am colaborari internationale, doar   prin intermediul internetului.”

D.V.: Ce rol joacă familia în viaţa dumneavoastră?   

D.B.R.: ,,Sunt primul din familia mea, care a scris, iar familia joaca un rol important în viaţa mea. Ca să aflaţi mai multe despre mine, vizitaţi website-ul:  http://www.purethoughts.info.”

D.V.: Poezia salvează omenirea?

D.B.R.: ,,Nu, nu ne putem salva pe noi înşişi,  doar luptând în credinţa  în Isus Christos. Poezia mea inspiră şi mă rog, să pot   ajuta  vieţile oamenilor într-un mod pozitiv.”

D.V.: Ce planuri de viitor aveţi?

D.B.R.: ,,Dacă aş avea mai mulţi bani, mi-ar plăcea să călătoresc în jurul lumii, să fotografiez sau să scriu despre minunaţii oameni şi locuri pe care le-aş întâlni. Mă rog pentru asta în fiecare zi.”

D.V.: Puteţi da un sfat tinerilor poeţi?

D.B.R.: ,,Tinerii  trebuie să continue să muncească din greu şi să meargă la şcoală, să aibă cât mai multă educaţie.

 Urmează-ţi visele muncind şi stând concentrat numai pe lucrurile pozitive şi nu negative!”

( purethoughts.info)

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Image

Darren Barnard Rankins s-a născut  din părinţii James William și Barbara E. Rankins pe 24 septembrie 1966, în Rutherford, Tennessee. El este al șaselea copil din șapte: o sora, Maxine, și cinci frați: Iacov, Kerry, Kevin, Felix, și Vernon.

Darren locuieşte  în Murfreesboro, Tennessee. În plus, față de serviciul cu normă întreagă, are patru copii minunaţi pe care îi iubește foarte mult: Joshua, Michael, Ashley și Amy. Unele dintre marile sale experiențele de învățare, au venit de la copiii săi mici.

Darren este un poet foarte talentat. El şi-a început cariera scriind în clasa a șasea. A  devenit  cu adevărat încântat de poezie atunci când, MTSU directorul Honors Program, Papa Ioan Paul al Montgomery a sugerat ca Darren să ia parte în 1994, la MTSU Poetry Slam. Aceasta a fost prima lui ocazie de a împărtăși poezia sa cu alți scriitori într-un cadru informal. Apoi  a început să prezinte poemele sale editorilor, apărând  în mai multe reviste și ziare.

Darren a început să scrie poezie creștină, simţind o chemare spre Dumnezeu.  A vrut să găsească o cale în care credinţa să aibă  un impact mai mare între cititori şi  poemele sale, așa că a schimbat  scrisul din  hobby, în propria-i afacere. El a numit ,, Pure thoughts” afacerea sa în 1995.

Şi-a extins talentul  creând tricouri creştine.  Multe dintre tricouri conţin pe lângă poeme, versete din Biblie, pentru a sublinia importanța credinţei din poemele sale.

Chiar dacă este important pentru Darren să câştige bani pentru a-şi sprijini familia, el încearcă să găsească cauze bune pentru a sprijini şi alţi oameni. A vândut sau donat peste 5.000 de tricouri la nivel mondial. Darren are o convingere fermă, că el poate să schimbe viața oamenilor, ajutându-i să audă cuvântul lui Dumnezeu. A luptat cu  greutățile din viața sa proprie, care i-au dat putere și empatie pentru a fi sensibil la nevoile altor oameni din jurul lui.

El va continua să scrie poezie pentru a răspândi cuvântul lui Dumnezeu pentru alții. Așa cum numele său devine mai cunoscut, el speră să-și extindă afacerea. Continuă să proiecteze  tricouri și iubește să găsească noi modalități de a împărtăși proiectele sale cu comunitatea.

(www.purethoughtsmagazine.net, http://www.purethoughts.info, Darren B. Rankins pe facebook)

Daniela Voicu          

                                                               30 octombrie 2012, Constanţa,  Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: